28 april 2018

Ervaringsverhaal Theologie

Door Tabitha
© Marieke Bernard

28 april 2018

Tabitha van Krimpen, Student Theologie (en Bedrijfskunde)
Tabitha van Krimpen (20) is tweedejaars student Theologie én bachelor student Bedrijfskunde. Hoe ervaart zij deze combinatie?

Op de middelbare school groeide mijn interesse voor Bedrijfskunde. Ik houd ervan dingen te organiseren en praktisch bezig te zijn. Maar ik ben tegelijkertijd iemand die graag stilstaat bij de grote vragen. Wat is het goede? Wat betekent geloven? Wat heeft het leven voor betekenis? Ik wilde geen genoegen nemen met gemakkelijke antwoorden maar een manier kiezen om hier echt de diepte mee in te gaan. Zo kwam ik al snel bij Theologie uit. Hier op de Radboud universiteit bleek het mogelijk om beide interesses te combineren. Daar ben ik uiteindelijk voor gegaan!”

“Het leuke aan het volgen van deze studies is de afwisseling. Het ene moment zit ik in een college Ethiek, en het volgende moment volg is Statistiek. Die diversiteit houd je scherp en zorgt ervoor dat je breed wordt opgeleid.”

Naast haar studie is Tabitha actief bij studentenvereniging Navigators en is ze regelmatig te vinden bij Awaz, de studievereniging van Religiewetenschappen, Theologie en Islamstudies. “Qua studielast is het af en toe flink aanpoten. Soms is het lastig de balans te kunnen vinden tussen verschillende bezigheden. Dat kan ertoe leiden dat ik wel eens een borrel achterwege moet laten.”

“Of ik Theologie als tweede studie aan zou raden? Ja, het is een waardevolle toevoeging. De faculteit is erg leuk. Er is persoonlijke aandacht, docenten zijn betrokken en er is ruimte voor initiatieven. Je leert hier echt om bezig te zijn met grote vraagstukken, en vanwege de kleinschaligheid is er  ook veel aandacht voor retorica en presentatievaardigheden.”

Ben je benieuwd op welke manieren je Theologie- of Religiewetenschappen vakken kunt combineren met een andere studierichting? Naast het volgen van een (verkorte) bachelor zijn er nog meer opties, zoals het volgen van één van onze minoren of het volgen van bijvakken.