11 maart 2019

Liefde in verhouding – Esther Perel ★★★★

Door Tabitha

Lees deze en andere boekrecensies op mijn Goodreads pagina

Waardering: 4 uit 5.

Een fascinerend boek waarbij Esther Perel je meeneemt in de verhalen van tientallen stellen die te maken kregen met ontrouw in hun relatie.
Op intrigerende wijze wordt blootgelegd wat er precies schuilgaat achter ontrouw en wat dat zegt over onze waarden en identiteit. Ook worden veranderingen in onze opvattingen over liefde en relaties in een breder perspectief geplaatst.
Waarom gaan mensen bijvoorbeeld vreemt terwijl ze wel een gelukkig huwelijk hebben? Zelfs de definitie van ontrouw blijkt nog niet zo eenduidig te zijn.
De verhalen van de stellen die Perel spreekt zijn rauw, complex en kwetsbaar en geeft hiermee een realistisch beeld van het leven zoals het zich vaak voordoet.

We stellen niet alleen oneindig veel eisen, maar we willen ook nog eens gelukkig zijn. Ooit was dat voorbehouden aan het hiernamaals. We hebben de hemel op aarde laten neerdalen, binnen bereik van iedereen, en nu is het geluk niet langer slechts een streven, maar een voorwaarde. We verwachten van één persoon dat deze ons geeft waarin ooit een heel dorp voorzag.

Esther Perel in Intimiteit, p. 61
Boeiende quote:

“Ontrouw kan in feite een relatie verwoesten, onderhouden, gedwongen veranderen en een nieuwe creëren. Elke affaire herdefinieert een relatie, en elke relatie bepaalt wat de erfenis van de affaire zal zijn.” (p. 307)

Lees ook mijn andere boekrecensies: