31 augustus 2020

Junior redacteur Evangelische Omroep zomer 2020

Door Tabitha
Van juni t/m augustus 2020 heb ik stage gelopen bij de Evangelische Omroep. Journalistiek is iets wat me al langer boeit en het leek me leuk om een ‘kijkje achter de schermen te krijgen’ bij de media.
Ik werkte bij de redactie voor de NPO Radio 1 programma’s Dit is de Dag en Langs de Lijn en Omstreken. Vooral met de weekendprogramma’s Dit is de Zaterdag en Dit is de Zondag (6.00-7.00 uur) hield ik me bezig en kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
Voor de programma’s deed ik de voorbereiding door het nadenken over de inhoud, het regelen van de gasten, het houden van voorgesprekken, het contact met de presentator en het maken van het draaiboek.
Tijdens de uitzendingen zelf in de studio bij het Hilversum Mediapark was ik verantwoordelijk voor de regie en bediende ik de camera’s en was ik verantwoordelijk voor de chat en de sociale media.
 
Met name Dit is de Zondag, het enige programma op NPO Radio 1 over religie en zingeving, vond ik erg leuk om te doen en kon ik veel van mijn (theologische) interesses in kwijt.
Ik heb uitzendingen mogen maken over o.a. racisme in de kerk, de relevantie van het huwelijk en seksualiteit, de rol van vrouwen in de kerk, het belang van lezen en boeken en natuurlijk ‘mijn’ eigen uitzending over rouw en verlies.
Het heeft mijn horizon verbreed en ik heb leuke en nieuwe contacten op kunnen doen.
Ik hoop dat de gemiddeld 123.000 luisteraars op zaterdag en 72.000 luisteraars op zondag er net zo van hebben genoten als ik. Al zal ik de wekker om 4.15 uur in het weekend niet echt missen.. 😉
 
"Ik heb Tabitha leren kennen als een professional die vooral behoefte heeft aan diepgang. Ze heeft goede uitzendingen voorbereid en problemen die ze onderweg tegenkwam goed kunnen oplossen. Ze kan goed plannen en goed analyseren. Ze kan goed inschatten welke ingrediënten een uitzending goed maken."
Robert van Tellingen
Begeleider en redacteur Radio 1 EO