2 november 2020

Kaarsjesavond voor Allerzielen @DeThomas

Door Tabitha

Sinds begin oktober 2020 werk ik voor De Thomas, een kerk aan de rand van de Zuidas. Dit opzich is al bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw is uniek en er is ook een theater in de kerk gebouwd met plek voor zo’n 120 mensen.

Op maandag 2 november was het Allerzielen en worden vanuit de christelijke traditie de overledenen herdacht. 

De kerk opende de hele avond haar deuren zodat mensen een kaarsje aan konden steken en stil konden staan bij het verlies van een geliefde of even tot rust kunnen komen. Ook bood de predikant een luisterend oor. Daarna liepen mensen via het pad dat met fakkels verlicht was weer naar buiten en konden ze een kopje koffie/thee of chocolademelk drinken.

Ik was mede-verantwoordelijk voor de organisatie en communicatie van het evenement. Het was een mooie avond en ongeveer 30 mensen hebben een kaarsje aangestoken.

“We organiseerden deze avond zodat iedereen in deze donkere tijden zich verbonden kan voelen. Verbonden met de overledenen, met de gemeenschap en met lotgenoten. Als de wintertijd weer is ingegaan vallen de donkere dagen voor veel mensen zwaar. De coronamaatrdegelen betekenen voor veel mensen een drastische teruggang of stilstand in de sociale contacten betekenen. Door samen stil te staan bij de overledenen, of zij nu recent of al langer geleden zijn gestorven, willen we iedereen een hart onder de riem steken: je bent niet alleen.”
Evert Jan de Wijer
Predikant De Thomas

Lees ook: