20 november 2020

Tabie Tipt #4: november 2020

Door Tabitha

Deze maand had ik mijn (online) diploma-uitreiking van bedrijfskunde! (zie foto)

Graag deel ik wat mij de afgelopen maand geïnspireerd heeft en welke series, podcasts en boeken je niet wilt missen!

Kijken

Dit is mijn kijktip:

Nederland is Europees gezien ‘parttime paradijs’ nr. 1. Nederlandse vrouwen werken vaak parttime, zelfs als ze geen partner of gezin hebben. Dit zorgt ervoor dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is. Dit programma heeft me wel aan het nadenken gezet. In hoeverre is dit een probleem? Hebben hoogopgeleide vrouwen de morele verplichting om hun studie ook te verzilveren? Als het gaat over ‘onbenut potentieel’ krijg ik altijd een beetje kriebels, moet ik zeggen. En wat is een christelijke visie op deze thematiek? Laat het gerust weten als je zelf een visie hebt op deze thema’s 🙂
 
In de 4e en laatste aflevering van het programma was ik zelf te zien. Bekijk het fragment hier.
 

Luisteren

Of geniet van een fijne podcast:

Complottheorieën lijken de laatste tijd overal de kop op te duiken. Corona is nep en er zou een pedofielennetwerk van de elite bestaan. Ik luister soms met verbazing naar zulke ideeën, maar tegelijkertjid is het te makkelijk om weg te zetten als dom. In de Ongelooflijke Podcast bespreken hoogleraar Beatrice de Graaf en theoloog Stefan Paas complotten, coronaradicalisering, ketters en religie. Dit gesprek graaft een spade dieper dan het dagelijkse nieuws en is echt een aanrader!
 

Lezen

De boeken en artikelen die ik interessant vind!

Voor zingevingsplatform Holy Hub schreef ik mijn eerste artikel ‘Waarom je niet zonder rustdag kunt’

Ik ben betrokken bij Holy Hub, een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam. De komende tijd zal ik me samen met ds. Bas van der Graaf bezig houden met de theologische content van het platform.

Lees het hele artikel hier.

"Ik pleit dan ook voor een herwaardering van de rustdag. Een rustdag niet als een dag waarop je niets mag en waarvan de invulling bepaald wordt door regels, maar die in het teken staat van rust, reflectie en genieten. Een dag als stil protest tegen de dominantie van de 24-uurs economie die onze klokkentijd definieert en waardoor onze natuurlijke cycli worden doorbroken. Een dag om je aan te laven, een oase van rust, als een geschenk te midden van de andere zes dagen waarin we zo vaak geleefd worden. Zoals Jezus zelf zegt: “De rustdag is er voor de mens, en niet de mens voor de rustdag.”

Dieuwertje Heuvelings was playlistmaker bij Spotify en geeft met haar debuutroman een boeiend inkijkje in de muziekindustrie.

Lees mijn review van het boek hier.

Lees ook:

Tabie Tipt #17 zomer 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor de zomer van 2022! Met programma's over de bezorgeconomie, seksualiteit en podcast 'Refofeminisme'

Tabie Tipt #16 januari 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor januari 2021! Met twee goede films, waaronder Don't Look Up, en boeiende boeken!

Tabie Tipt #15 december 2021

Mijn kijk, luister en leestips voor december 2021! Met een interessante podcast voor kerst en ontspan met de Netflix-serie 'School of Chocolate'