20 november 2020

Waarom je niet zonder rustdag kunt @HolyHub

Door Tabitha

Voor zingevingsplatform Holy Hub schreef ik mijn eerste artikel ‘Waarom je niet zonder rustdag kunt’.

Ik ben betrokken bij Holy Hub, een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam. De komende tijd zal ik me samen met Ds. Bas van der Graaf bezig houden met de theologische content van het platform.

Lees het hele artikel hier.

"Ik pleit dan ook voor een herwaardering van de rustdag. Een rustdag niet als een dag waarop je niets mag en waarvan de invulling bepaald wordt door regels, maar die in het teken staat van rust, reflectie en genieten. Een dag als stil protest tegen de dominantie van de 24-uurs economie die onze klokkentijd definieert en waardoor onze natuurlijke cycli worden doorbroken. Een dag om je aan te laven, een oase van rust, als een geschenk te midden van de andere zes dagen waarin we zo vaak geleefd worden. Zoals Jezus zelf zegt: “De rustdag is er voor de mens, en niet de mens voor de rustdag.""
Tabitha van Krimpen

Lees ook: