28 november 2020

Adventskalender @DeThomas

Door Tabitha

Voor Advent hebben we voor De Thomas, een kerk aan de rand van de Zuidas, een Adventskalender gemaakt rond het thema ‘Verlangen in tijden van Corona.’

In deze kersttijd, die anders is dan andere jaren, verlangen we naar samenzijn, het Kerstkind en perspectief. De Thomas vult deze tijd met een eigen adventskalender, vanaf 28 november 2020.

Deze kalender telt alleen niet 24 dagen af, zoals traditioneel het geval is, maar 40 dagen, tot aan Driekoningen op 6 januari (en mijn verjaardag 😉

Het getal 40 heeft in de Bijbel in symbolische zin betrekking op voorbereiding en verwachting, maar ook op beproeving, vasten, zelfonderzoek, rijping en zuivering; een overgangstijd naar een nieuwe periode.

Quote van mijzelf voor de Adventskalender

De kalender is ingedeeld in vijf kleuren, die uit het logo van de Thomas komen en een symbolische betekenis hebben.

De kleur blauw is hooggeplaatst vanwege de hemel en de lichtkoepel in de kerk en staat daarmee symbool voor de lucht en ruimte die aan het Woord wordt gegeven.

De beige zand tint komt overeen met de vloer in de Thomas. Het staat voor een woestijnervaring, voor kaalslag en crisis.

De kleur rood staat voor activiteit en verwijst daarmee direct naar de activiteiten in het theater. Hierbij gaat het om spreuken uit de literatuur en cultuur.

De kleur bruin staat voor het houten plafond en stoelen in de kerkzaal. Het is de tint van de aarde, zekerheid, nestelen. We hebben gekozen om hier mensen zelf een vraag te stellen.

De kleur grijs komt overeen met de betonnen muren. Het is de categorie van de ethiek en de opbouw van het huis van het leven.

Volg de hele campagne via ons Instagram-account @dethomas020

De prachtige vormgeving is gedaan door Buro Grafilizz van Elise Bakker.

Lees ook: