11 maart 2021

‘Hoe delen je rijker maakt’ interview voor @HolyHub

Door Tabitha

Voor zingevingsplatform Holy Hub had ik een mooi en inspirerend gesprek over delen met de scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, Rosaliene Israël.

“Voor Rosaliene Israël (43) is een leefgemeenschap bij uitstek de plek om de christelijke boodschap van delen handen en voeten te geven. Ze is scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, woonde zelf bijna twintig jaar in een leefgemeenschap en doet er nu promotieonderzoek naar. Ik ga erover met haar in gesprek naar aanleiding van het bijbelverhaal over hoe vijf broden en twee vissen genoeg werd voor een menigte mensen.”

Lees het hele artikel via https://holyhub.nl/2021/03/11/delen-rijkdom/

Holy Hub is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en wil een plek van zingeving en inspiratie zijn voor jonge mensen. Samen met Ds. Bas van der Graaf hou ik me bezig met de theologische inhoud van het platform.

Wat kan jij doen in jouw omgeving? Dat hoeven dus geen grote of idealistische plannen te zijn, maar in het verhaal begint het met een jongen die kijkt en zich afvraagt: wat heb ik? Wat ligt er binnen mijn bereik? Dat zijn de vijf broden en twee vissen. Dat is heel dichtbij en heel concreet en is ook genoeg. We kunnen niet in één klap de grote problemen van deze wereld oplossen. Dit verhaal laat juist zien dat je de ontspanning mag hebben dat het dichtbij en binnen jouw mogelijkheden ligt. Zo wordt elke neiging om moralistisch te worden vanuit de Bijbel met dit soort verhalen de kop ingedrukt. Het is juist de uitdaging om de grote problematiek weer klein te maken en te zien wat dat betekent in jouw eigen leven. Iets van die ontspanning gun ik mezelf maar zou ik iedereen heel erg toewensen.”

Lees ook:

Exclusief interview met Rob Bell @Holy Hub

Exclusief interview met theoloog, denker en creatieveling Rob Bell over zijn nieuwste boek ‘Everything is Spiritual’, over materialisme, spiritualiteit, kwantumfysica en nog veel meer.