14 maart 2021

Tabie Tipt #8: maart 2021

Door Tabitha

In de maart-editie van Tabie Tipt deel ik graag wat mij de afgelopen maand geïnspireerd heeft en welke series, podcasts en boeken je niet wilt missen! 📽️🎧📚

Kijken

Dit zijn mijn kijktips:

Ruben Terlou maakte eerder al naam met de programma’s ‘Langs de oevers van de Yangtze’, ‘Door het hart van China en ”Chinese Dromen.’ Telkens staat daarin het fascinerende China centraal. In de nieuwste docuserie ‘De wereld van de Chinezen’, laat Terlou China juist achter zich om een scala aan landen te bezoeken waar de Chinezen zich gevestigd hebben; Kenia, de VS en ons eigen kikkerlandje. Telkens weer levert dit fascinerende portretten en gesprekken op waarin de Chinese waarden, werkethiek en ook worstelingen duidelijk worden.

Jaren geleden keek ik al naar ‘Op zoek naar..’ toen op zoek werd gegaan naar hét musicaltalent om de rol van Evita, Joseph, Marry Popins of Zorro te vertolken. Dit keer zal de winnaar Maria mogen spelen in de musical ‘The Sound of Music.’ De klassieker uit 1965 was één van de eerste films die ik keek en is altijd favoriet gebleven. In het programma zien we tien getalenteerde vrouwen zingen, dansen en acteren om hopelijk Maria te mogen spelen. Nu de theaters, musea en concertzalen dicht zijn is dit een goed alternatief en het is leuk en vermakelijk om te zien.
Oud-collega van de EO, Michiel van de Kamp, maakte deze docu over drie theologiestudenten in Kampen. Waarom willen ze dominee worden? Wat is hun hoop, hun angst en wat zijn hun verlangens? Een intiem portret wat denk ik een eerlijk beeld geeft van de uitdagingen van het predikantschap.

Luisteren

Of geniet van een fijne podcast:

Deze podcast van de EO heb ik pas ontdekt en is erg leuk, leerzaam en vernieuwend. Het gaat over Bijbelse verhalen, besproken door theoloog Alain Verheij. Vervolgens wordt de link gelegd met de invloed van die verhalen op de literatuur, muziek en film. Ik kan de podcast iedereen aanraden., omdat de Bijbelse verhalen veel meer culturele invloed hebben dan we ons vaak beseffen.
(Als je meer wilt weten over dit onderwerp kan ik ook het boek ‘Writing on the wall’ van Maggi Dawn aanraden)

Lezen

De boeken en artikelen die ik interessant vind! 😉📰

Voor Holy Hub, online platform voor zingeving en inspiratie voor millennials, ging ik in gesprek met Rosaliene Israël. Zij is scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam en doet onderzoek naar leefgemeenschappen. Ook heeft ze zelf bijna 20 jaar in een leefgemeenschap gewoond. We ging in gesprek over delen en gastvrijheid n.a.v. het verhaal over de 🍞🍞🍞🍞🍞 en 🐟🐟.
Het was een inspirerend gesprek en heeft me aan het nadenken gezet.
Je leest het artikel hier.
  • De leukste gesprekskaartjes

De vorige keer gaf ik tips voor de leukste gesprekskaartjes, dit keer is het de beurt aan vergaderkaartjes. Online overleg en vergaderen is soms lastig en kan stroef verlopen. Om toch makkelijk en snel te communiceren, zijn er online vergaderkaartjes. Deze maken je online vergadering gegarandeerd leuker en effectiever! Wanneer je een vraag hebt, internetproblemen hebt of enthousiast bent over een idee, kan je deze kaartjes opsteken.

De kaartjes kan je gratis hier downloaden.
Voor wat uitgebreidere kaarten kan ik ‘Potje Vergaderen’ aanraden.

Lees ook:

Tabie Tipt #17 zomer 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor de zomer van 2022! Met programma's over de bezorgeconomie, seksualiteit en podcast 'Refofeminisme'

Tabie Tipt #16 januari 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor januari 2021! Met twee goede films, waaronder Don't Look Up, en boeiende boeken!

Tabie Tipt #15 december 2021

Mijn kijk, luister en leestips voor december 2021! Met een interessante podcast voor kerst en ontspan met de Netflix-serie 'School of Chocolate'