25 maart 2021

‘Waarom we uniek, authentiek en vrij zijn van verwachtingen. Maar eigenlijk toch niet.’ @HolyHub

Door Tabitha

Voor zingevingsplatform Holy Hub schreef ik over verwachtingen. Velen denken vrij te zijn van verwachtingen, maar ons gebruik van sociale media en het huidige schoonheidsideaal laten zien dat verwachtingen ons meer leiden dan we denken. 

Holy Hub is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en wil een plek van zingeving en inspiratie zijn voor jonge mensen. Samen met Ds. Bas van der Graaf hou ik me bezig met de theologische inhoud van het platform.

"Vaak zijn we dus helemaal niet zo vrij zijn van verwachtingen en normen als we onszelf graag laten geloven. Ironisch is dat velen zo authentiek en uniek willen zijn, maar daar wel allemaal hetzelfde medium en dezelfde hashtags, poses en filters voor gebruiken. Zangeres Zola zingt in het nummer ‘Old Soul’: “Everybody’s trying to be different/ but just doing all the same shit” Zo graag willen we anders en origineel zijn, maar verrassend vaak is het eindresultaat een eenheidsworst."

Lees ook:

Exclusief interview met Rob Bell @Holy Hub

Exclusief interview met theoloog, denker en creatieveling Rob Bell over zijn nieuwste boek ‘Everything is Spiritual’, over materialisme, spiritualiteit, kwantumfysica en nog veel meer.