23 juli 2021

Tabie Tipt #11: juli/aug 2021

Door Tabitha

Het is vakantie en dat betekent tijd voor ontspanning en om te lezen! 🤓
Ik kan niet wachten om een stapel boeken mee te nemen op vakantie! Hieronder tip ik de beste films/series, podcasts en boeken voor deze zomer📽️🎧📚

Kijken

Dit zijn mijn kijktips:

Geen film, maar een platform om films op te kijken. In tegenstelling tot Netflix, vind je op Cinetree vooral filmhuisfilms. Wat meer onbekende films, maar wel goede en verrassende films die je raken, inspireren en zelfs activeren. Je kunt een abonnement nemen of voor een paar euro een losse film kijken. Vakantiefilms als Captain Fantastic en de Wes Anderson film Moonrise Kingdom, kan je er vinden.
Een andere film die ik recent op Cintree keek was ‘Portrait de la jeune fille en feu’ (Portrait of a Lady on Fire). Een prachtige film waar je helemaal in op gaat en die verschillende prijzen heeft gewonnen. Een film over vrouwelijke seksualiteit, over kijken en bekeken worden en over schoonheid. Een film die blijft hangen!
Tip: Lees na het kijken een interview met regisseur Céline Sciamma en je gaat opeens nog veel meer lagen in de film zien!
Nog één filmtip dan.. Ook een bekroonde film die perfect is voor de vakantie. In Nomadland volgen we Fern die Amerika rondtrekt met haar bus. De film schetst zowel een romantisch als hard beeld van haar bestaan als moderne nomade. Actrice Frances NcDormand is er goed, maar daarnaast spelen er ook echte normaden in de film. Te zien via o.a. Pathé Thuis.

Luisteren

Of geniet van een fijne podcast:

Met een abonnement bij de bibliotheek heb je ook toegang tot de Online Bibliotheek. Daar gaat een wereld voor je open aan luisterboeken en ebooks waar je met je abonnement gratis toegang toe hebt. Ook recent uitgekomen boeien kan je er vinden. Ebooks kan je gemakkelijk op je e-reader zetten en luisterboeken kan je via de app op je telefoon luisteren en zijn ook offline beschikbaar. Daar kan je de hele zomer mee vooruit! 📚

Lezen

De boeken en artikelen die ik interessant vind! 😉📰

Eerder schreef ik al een review over Grand Hotel Europa, de geweldige roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Ik kon het niet laten om er ook voor het kerkblad iets over te schrijven. Een echte vakantieroman die je niet meer loslaat!

Zin in een leuk uitstapje? De Thomas biedt sinds kort de ThomasTour aan: een gratis audiotour-wandeling door de Thomaskerk aan de Prinses Irenestraat 36 in Amsterdam. Je hoort meer over de architectuur van het bijzondere gebouw en de religieuze symboliek. De tekst is ingesproken door Tjitske Volkerink, radiopresentator bij de Evangelische Omroep, waar ze o.a. het programma De Muzikale Fruitmand presenteert.
Daarnaast heeft ook predikant van de Thomas, Evert Jan de Wijer, een deel van de ThomasTour ingesproken. Van harte welkom! Na afloop kan je deze zomer wat drinken op ons ThomasTerras. 🍹

Lees ook:

Tabie Tipt #17 zomer 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor de zomer van 2022! Met programma's over de bezorgeconomie, seksualiteit en podcast 'Refofeminisme'

Tabie Tipt #16 januari 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor januari 2021! Met twee goede films, waaronder Don't Look Up, en boeiende boeken!

Tabie Tipt #15 december 2021

Mijn kijk, luister en leestips voor december 2021! Met een interessante podcast voor kerst en ontspan met de Netflix-serie 'School of Chocolate'