17 augustus 2021

Podcast ‘AbdijTalks’ over verandering, rouw en (on)eindige relaties

Door Tabitha

Begin juni werd ik gevraagd als gast voor de podcast AbdijTalks, een initiatief van de Norbertijnse broeders van de Abdij van Berne. Zij willen hun ervaringen en inspiratie van het kloosterleven delen met jonge mensen.

In de podcast AbdijTalks gaan de broeders van de Abdij van Berne in gesprek met jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Het leven van millennials bestaat uit eindeloze keuzes en veranderingen, terwijl het kloosterleven op het eerste gezicht een leven van stabiliteit en regelmaat is. Maar zijn deze werelden écht zo verschillend? Wat hebben ze elkaar te vertellen?

In het gesprek van Abt (de leider van de abdij) Dennis Hendrickx en mij stond het thema verandering centraal. Als er veel veranderingen zijn in je leven, verander je dan zelf ook? Het ging over het verlies van mijn vader en afscheid nemen, maar ook over hoe afscheid van een relatie opeens toch niet het einde bleek. Over de de vreugde en moeite van samen opnieuw beginnen en hoe het klassieke boekje ‘De Kleine Prins’ daarbij inspiratie kan bieden.

Luister het gesprek via Spotify en laat gerust weten wat je ervan vond! 

Met veel dank aan Jasmijn Olk voor de uitnodiging en organisatie, abt Dennis voor het gesprek en Jonathan Bartling voor de technische bewerking.

Lees ook: