17 september 2021

Bespreking ‘De Saamhorigheidsgroep’ van Merijn de Boer @ThomasBoek

Door Tabitha

Weer een nieuwe ThomasBoek! 📗
In ThomasBoek bespreken we moderne literatuur en wordt steeds de link gelegd met Bijbelse verhalen, maar ook met maatschappelijke en culturele verhalen.

In september stond de roman ‘De Saamhorigheidsgroep’ van Merijn de Boer centraal. In De Saamhorigheidsgroep schrijft Merijn de Boer afwisselend satirisch en meeslepend over een groepje mensen dat de wereld wil verbeteren en over één man die het allemaal niets kan schelen maar voor het eerst in zijn leven verliefd wordt, in een roman die zich afspeelt in New York, Haarlem en Jeruzalem.

Promo Thomasboek

Waar staat de iconische en ook wel schokkende voorkant van het boek voor? Hoe kan vrijheid toch dogmatisch zijn? En hoe verhoudt je je als individu in een groep?
 
Met Evert Jan de Wijer ging ik in gesprek over deze moderne zedenroman. Bekijk het in het filmpje hieronder (25 min). Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om de bespreking te kunnen volgen.
 
Behalve als video, kunt je deze ThomasBoek bespreking ook als podcast beluisteren!

Luister de podcastversie via Spotify of een andere podcastapp!

Lees ook:

40-dagentijd @DeThomas

In de veertig dagen in aanloop naar Pasen hebben we bij De Thomas een (online) campagne opgezet ’40 dagen aan de grenzen van het kunnen.’…