2 oktober 2021

Tabie Tipt #13: oktober 2021

Door Tabitha

Hieronder tip ik de beste films/series, podcasts en boeken 📽️🎧📚

Kijken

Dit zijn mijn kijktips:

Deze docu portreteert zogenaamde ‘pretend studenten’, studenten die een dubbelleven leiden en doen alsof ze studeren terwijl dit niet het geval is. Hun verhalen over angst, prestatiedruk en erbij willen horen raakt wat mij betreft aan grotere maatschappelijke thema’s. Aanrader!

Op je dertigste met pensioen, wishful thinking of goed mogelijk? In deze documentaire wordt gedoken in de zogenaamde FIRE-beweging (Financial Independence Retire Early). Het is een levensfilosofie die als doel heeft zo vroeg mogelijk financieel onafhankelijk te worden en daardoor soms al decennia eerder met pensioen te kunnen. De FIRE-beweging heeft al langer mijn interesse, maar roept ook wel morele vragen op. Is een leven van vrijheid zonder beperkingen het hoogste goed? Een leven waar niks moet en alles kan, zoals een meisje het verwoorde? De Volkskrant kopte al ‘Geen woord over maatschappelijke betrokkenheid, in ‘30 en nooit meer werken’ 
Kijk deze docu en oordeel zelf 🙂

Nog een mooie tip die ik je niet wil onthouden en waar je zeker geen spijt van gaat krijgen!
“Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.”
Na het eerste seizoen zijn er zes nieuwe hartverwarmende afleveringen waarbij bingewatchen op de loer ligt 😉

Lezen

De boeken die ik interessant vind! 😉📰

De recensie die ik eerder schreef van Changing Shape is geplaatst op Theologie.nl.

Changing Shape is een prachtig boek waarin theologe Ruth Perrin de verhalen van een jonge generatie gelovigen optekent.
Ze interviewde bijna 50 (ex-)protestantse Britse millennials en vroeg naar hun geloofsreis, hun geloofsontwikkeling als twintiger/dertiger en de invloed van familie, vrienden en onderwijs daarop. Ze doet verslag van alle boeiende, inspirerende en soms ook verdrietige verhalen en neemt je als lezer mee.

Ik hoop dat veel mensen zich door dit boek laten inspireren en meer inzicht krijgen in wat jonge mensen bezighoudt, wat hen raakt en waar ze God kunnen vinden.

Onderzoeksjournalist Sander Rietveld geeft met Nieuwe Kruisvaarders op fascinerende wijze inzicht in de ‘heilige alliantie’ tussen orthodoxe christenen en radicaal-rechtse populisten. Een boek over evangelische leiders die bij Geert Wilders op de koffie gaan, Baudet die met het christendom flirt en de financiering van rechtse, conservatieve organisaties.

Luisteren

O̶f̶ ̶g̶e̶n̶i̶e̶t̶ ̶v̶a̶n̶ ̶e̶e̶n̶ ̶f̶i̶j̶n̶e̶ ̶p̶o̶d̶c̶a̶s̶t̶:̶ Dit keer geen podcast maar een TabieTrip:

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam is de modetentoonstelling MAISON AMSTERDAM te zien. Een prachtige tentoonstelling over mode in de Amstedam met internationaal bekende Nederlandse ontwerpers, zoals Jan Taminiau en Claes Iversen, die ook ontwerpen voor het Songfestival maakte. Ook de trouwjurk van Maxima is te bewonderen. Het is ontzettend inspirerend om de innovatieve en creatieve ontwerpen en de verfijndheid en ambachtelijkheid van de kleding te zien.
De tentoonstelling is nog tot 3 april 2022 te zien in de Nieuwe Kerk!

Lees ook:

Tabie Tipt #17 zomer 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor de zomer van 2022! Met programma's over de bezorgeconomie, seksualiteit en podcast 'Refofeminisme'

Tabie Tipt #16 januari 2022

Mijn kijk, luister en leestips voor januari 2021! Met twee goede films, waaronder Don't Look Up, en boeiende boeken!

Tabie Tipt #15 december 2021

Mijn kijk, luister en leestips voor december 2021! Met een interessante podcast voor kerst en ontspan met de Netflix-serie 'School of Chocolate'