20 november 2021

‘In het leven draait het niet om jou’ – portret in Barneveldse Krant

Door Tabitha
In de Barneveldse Krant (20-11) en de Woudenberger (23-11) is een mooi portret geplaatst over Woudenberg, waar ik ben geboren en opgegroeid, de verschillen met Amsterdam en mijn visie voor jonge mensen in de kerk. Een persoonlijk verhaal wat denk ik goed laat zien wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik me voor in wil zetten.
Hoe geven we het leven betekenis? Daarover denkt ze even na en antwoordt dan: ,,Door te weten dat het niet om jou draait, maar dat je gekend bent en wordt door God. Het hangt niet allemaal af van je eigen prestatie. Je mag je gedragen weten. Dat geeft ontspanning en zekerheid.’’
Tabitha van Krimpen
Genomineerde Jonge Theoloog des Vaderlands

Bottom-up theologie: de theologie moet zijn waar de mensen zijn

In het filmpje voor mijn nominatie pleit ik voor bottom-up theologie: de theologie moet zijn waar de mensen zijn.

De tijd dringt en de urgentie is groot. Er is sprake van een zingevingscrisis en kerk, samenleving en jonge generaties hebben elkaar nodig. Ik geloof in de zeggingskracht van de Bijbel en haar relevantie voor nu. Toch is de kloof tussen de kerk, theologie en de vragen en leefwereld van jonge mensen te groot. Het is tijd om die kloof te dichten. Het is tijd voor bottom-up theologie.
Niet meer zenden, maar luisteren de vragen en behoeftes van jonge mensen zelf.

Lees hier meer over de nominatie.

De winnaar van de Jonge Theoloog des Vaderlands wordt bekend gemaakt op zondag 28 november in het programma Jacobine op 2 om 17.10 uur op NPO2.

Lees ook: