1 december 2021

“Dit is het moment om aan de bel te trekken”” – interview CIP.nl

Door Tabitha
Mijn eerste interview als Jonge Theoloog des Vaderlands staat online, voor CIP.nl.
Een mooi, open, persoonlijke en ook wel kwetsbaar gesprek over mijn ideeën voor de theologie, maar ook het verlies van mijn vader en de momenten waarop je met lege handen staat.
"Dienend leiderschap is ook een belangrijk thema. Als we naar Jezus kijken, is Hij de belichaming van het ideaalbeeld, van God die zelf naar de wereld toekomt en onder de mensen is. Die menselijke ervaringen heeft meegemaakt, en mensen de voeten wast. Dat is een signaal van nederigheid dat we als kerk meer zouden mogen belichamen. Dat vraagt ook moed. Dat je je eigen ideeën opzij zet, om de ander te kunnen zien en hem of haar letterlijk de voeten te wassen, zonder vol te zijn van eigen overtuigingen."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: