8 december 2021

‘Naar de kerk gaan is net zo avontuurlijk als een wereldreis’- interview Voxweb

Door Tabitha
Een mooi interview met Voxweb, het onafhankelijke magazine van de Radboud University over twijfel, geloof, presteren en de vrijheid die van de studie theologie om zelf op zoek te gaan naar antwoorden op grote vragen.
"‘Religie leert dat je niet hoeft te presteren om gezien te worden’, zegt de Radboud-alumna, die in 2020 afstudeerde als theologe en bedrijfskundige. ‘Er is aandacht voor dingen die in het moderne leven niet zo zichtbaar zijn, zoals verlies en lijden. Dat geluid is bijna provocerend in een wereld die draait om efficiëntie en output. Van het geloof mag je genade hebben voor jezelf en voor anderen. Dat lijken we in de huidige cancel culture te vergeten.’"
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: