20 december 2021

“Geen theologie die losgezongen is van de realiteit”- interview PThU

Door Tabitha
In gesprek met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) over het belang van verbinding en een theologie die over haar muren heenkijkt.
"De theologie is een multidisciplinaire wetenschap waar heel veel dingen in samenkomen, maar ze kan er soms ook de handen al vol aan hebben, aan al die eigen disciplines. Soms is het al lastig om daartussen de verbinding te maken. Terwijl ik nog een stapje verder wil gaan, en denk: “Waarom kunnen we niet ook met studenten bedrijfskunde in gesprek over ethiek of theologie?” Ik zou veel breder maatschappelijk een bijdrage willen leveren – daar zie ik wel heel veel mogelijkheden en kansen. Theologie mag echt wel meer naar buiten. Het is soms nog wat te veel met de kerkelijke context bezig."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: