29 december 2021

Radio 1 ‘Dit is de Zondag’: jongeren, kerk en de laatste BEAM-kerkdienst

Door Tabitha
In gesprek met Maarten Vermeulen van EO BEAM , Nelleke Plomp en presentatrice Femke Taale op NPO Radio 1 voor ‘Dit is de Zondag’ over jongeren, kerk en de BEAM kerkdienst.
Een mooi gesprek op de vroege zondagochtend over de vragen van jonge mensen, bottom-up theologie, en het belang van de kerk.
 
Op Tweede Kerstdag, vindt de allerlaatste uitzending van de BEAM-jongerenkerkdienst plaats. Ooit begonnen als alternatief voor fysieke kerkdiensten tijdens de coronapandemie komt er na zeventig afleveringen een eind aan de online diensten. In deze uitzending van Dit is de Zondag blikt Presentator Femke Taale samen met BEAM-hoofdredacteur Maarten Vermeulen terug op de hoogtepunten uit de afgelopen periode. Nelleke Plomp, theoloog en werkzaam bij de Protestantse Kerk Nederland, en Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen schuiven aan om te vertellen over de relatie tussen jongeren en de kerk. Wat hebben de diensten voor jongeren betekent en welke rol speelt de kerk überhaupt in hun leven?

Lees ook: