7 januari 2022

Wekelijkse rubriek bij de Muzikale Fruitmand op NPO Radio 5

Door Tabitha
Met ingang van januari 2022 verzorg ik elke week bij de Muzikale Fruitmand op NPO Radio 5 een ‘inspiratiemomentje’. Daarin staat telkens inspirerende theoloog/bijbelfiguur/gelovige centraal.
 
De Muzikale Fruitmand is een programma wat al meer dan 50 jaar bestaat en waarbij mensen geestelijke liederen aan kunnen vragen voor bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of ter bemoediging bij ziekte. Het programma wordt dus voor een groot deel gemaakt door de luisteraar. Een mooi voorbeeld van bottom-up wat mij betreft 😉
 
Vanaf januari 2022 wordt het verlengde programma uitgezonden op zondagavond op NPO Radio 5 van 18.00-22.00. Naast dubbel de tijd, krijgt De Muzikale Fruitmand ook dubbele presentatie: naast Tjitske Volkerink gaat Gerja Wolf het programma mee presenteren. Met de wekelijkse rubrieken ‘De Bijbel Open’ met ds. Arie van der Veer, ‘Ik mis je’, de pastorale rubriek ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Niet Alleen’.

Uitgezonden op zondag 16 jan ’22, 21.45 uur.

Een tijdje geleden belandde er een bijzonder boek bij mij van een bijzondere vrouw. Het is de biografie van Catharina Halkes. Zij leefde van 1920 tot 2011 en was de eerste hoogleraar feminisme en christendom. Binnen de katholieke kerk zette ze zich onvermoeibaar in voor de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen.

Luister de opname hier terug:

Of klik hier om te beluisteren als filmpje.

Uitgezonden opzondag 9 jan ’22, 21.30 uur.

Op tweede kerstdag overleed Desmond Tutu, op 90-jarige leeftijd. Hij was een grote leider en hij werd wereldberoemd vanwege zijn geweldloze strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika.

Luister de opname hier terug:

Of klik hier om te beluisteren als filmpje.

Lees ook: