10 januari 2022

Wat we van monniken kunnen leren @Holy Hub

Door Tabitha

Bij een monnik denken veel mensen aan stoffig en naar binnen gekeerd persoon. Toch kunnen we veel van monniken leren. Tabitha had een monastieke ervaring op oudejaarsavond in het klooster. Ook de boeken ‘Wat we van monniken kunnen leren’ van Notker Wolf en ‘Een levensregel voor beginners’ van Wil Derse verkennen de schoonheid en waarde van het kloosterleven. Wat hebben deze boeken te bieden? Tabitha duikt in de boeken en in het klooster.

"Het raakte me. Deze jonge mensen kozen ervoor om op oudejaarsdag naar het klooster te komen en daar een weekend te blijven. We zaten daar met z’n allen, in die grote, onverwarmde kerk met jassen aan en dekentjes om ons heen geslagen. Om te zingen en stil te staan bij het jaar dat achter ons lag."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands