12 januari 2022

Geef jongeren de sleutels van de kerk – interview Kerk in Mokum

Door Tabitha
Voor Kerk in Mokum, het blad van de Protestantse Kerk Amsterdam had ik een boeiend gesprek over wat jongeren zoeken in de kerk, mentorschap tussen jong en oud en de vergelijking tussen mij en Maarten Luther.
Eén van de betere interviews wat mij betreft!
Je lees het hieronder.
 
Foto’s door Marloes van Doorn.
"‘Vanuit de studie bedrijfskunde heb ik denk ik wel een wat bredere blik. Ik zie bij vrienden die wel zoekend zijn maar geen ervaring hebben met de kerk, dat zij drempels ervaren. Kijken ze op de website van een kerk, dan lezen ze alleen over de vieringen die daar gehouden worden. Maar ze zoeken een praatgroep waarin ze hun vragen kunnen delen met leeftijdsgenoten. Ze zoeken niet een viering op zondagochtend. Het is heel jammer als dat aanbod er dan niet is, dan haken ze bij voorbaat al af."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: