13 januari 2022

Een plek waar de maskers af kunnen – interview Woord & Dienst

Door Tabitha
Voor Woord en Dienst, opiniërend magazine voor Protestants Nederland, had ik een leuk en prikkelend gesprek over verandering binnen de kerk en de leefwereld van jongeren.
Lees het hieronder. 
"Wat ik om me heen hoor, en wat ook uit onderzoek blijkt, is dat jongeren graag serieus genomen willen worden: laat ons meepraten. Met twee diensten per jaar die jongeren mogen voorbereiden en maximaal één Engelstalig lied omdat de ouderen het anders niet begrijpen, ben je er niet. Bij jongeren is het enthousiasme en de motivatie snel verdwenen als de kaders die de kerkenraad biedt te krap zijn. Het is ook niet zo gek dat ze na hun achttiende verjaardag vertrekken wanneer ze over de zendingsreizen van Paulus moeten leren, terwijl ze het over klimaat, gender en seksualiteit willen hebben. Natuurlijk gebeuren er ook veel goede dingen, maar dit is wat ik hoor en waarvan jongeren aangeven: kaart dit eens aan!"
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: