15 januari 2022

Jonge gelovigen noemen zichzelf eerder christen dan protestant – Bijdrage Nederlands Dagblad

Door Tabitha
Ik leverde een bijdrage aan het Nederlands Dagblad (14-1) over waarom jonge gelovigen zich eerder ‘christen’ dan ‘protestant’ noemen.
Lees het hieronder. 
"De Jonge Theoloog des Vaderlands ziet twee stromingen als het gaat om jongeren die zich vasthouden aan de traditie. ‘Enerzijds zie ik bij jongeren dat ze zich afzetten van het traditionele, ze willen een nieuwe beweging in de kerk. Sommigen vragen zich bijvoorbeeld af: waarom moet ik op zondagmorgen naar de kerk, als ik ook kan sporten en daarna een online dienst mee kan kijken? Dat was vijftig jaar geleden ongehoord, kerkgang was een vanzelfsprekendheid. Anderzijds zie ik dat jongeren de traditie waarderen en bijvoorbeeld vrijwillig naar een klooster gaan. Maar dan moet het wel een bewegende traditie zijn, geen statisch opgelegde gewoonte."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: