6 februari 2022

Waarom vrouwelijke rolmodellen zo belangrijk zijn – Blog voor Meet You in the Field

Door Tabitha
Voor Meet You in the Field, een nieuw online ontmoetingsplek voor vrouwen, opgericht door KokBoekencentrum, schreef ik een blog over het belang van vrouwelijke rolmodellen.
Foto door Ditta van Gent.
Ik ben enorm blij en dankbaar voor de vele wijze vrouwen om mij heen op wiens schouders ik mag staan. Iedereen kan rolmodel zijn. Daarvoor zijn drie dingen belangrijk: 1. In een mentorrol is het belangrijk dat er van beide kanten een klik is die een goede basis is van het contact. 2. Zorg dat je open en eerlijk bent over jouw vragen, twijfels en kwetsbaarheden. Pas dan is echte ontmoeting mogelijk. 3. Geef niet zomaar ongevraagd advies. Laat de ander haar weg gaan en zelf dingen ontdekken. Deel jouw ervaringen, maar presenteer dat niet als de enige oplossing of mogelijkheid.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: