23 maart 2022

“Theologie is academischer dan bedrijfskunde” – interview ScienceGuide

Door Tabitha
Blij met dit interview voor ScienceGuide, online magazine over het hoger onderwijs.
Ik ging in gesprek over het academisch gehalte van mijn studies bedrijfskunde en theologie, de plek van theologie aan de universiteit en de vormende taak van de universiteit.
"Het wetenschappelijk onderwijs wil immers een specifieke prikkeling geven, en studenten moeten daardoor ook gevormd wíllen worden, schetst Van Krimpen. “Je moet jezelf bijvoorbeeld wíllen leren verwonderen over de schoonheid en de complexiteit van de wereld, dat wíllen begrijpen. Als ik naar de doorsnee bemensing van een collegezaal kijk, zie ik dat echter weinig terugkomen. Ik zie meer mensen die een papiertje willen halen dan mensen die na afloop van eens college nog eens de literatuurlijst erop naslaan.”"
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: