4 april 2022

‘Zumba klinkt niet mindful, maar dat is het wel’ – reportage voor Volzin

Door Tabitha
Eén van de leukste projecten van dit moment vind ik het maken van reportages voor Volzin, magazine voor religie en samenleving.
Onder de noemer ‘Tabitha on Tour’ duik ik in de leefwereld van mijn leeftijdsgenoten. Waar komen zij graag, wat vinden ze daar en waar raakt dat aan zingeving?
In deze eerste editie: de sportschool.
 
In ‘Tabitha on Tour’ duikt Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen (24) in de leefwereld van (vooral) jongeren. 80 procent van de jongvolwassenen bezoekt zelden of nooit een kerk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom gaat Tabitha naar plekken waar haar generatiegenoten wél graag komen. Ze gaat met hen in gesprek, kijkt waar deze plekken raken aan zingeving en spaart zichzelf daarbij niet.
 
Volgende maand duik ik in de wereld van online en het mediagebruik van mijn leeftijdgenoten!
You’re doing great”, riep een Amerikaanse fitgirl me toe. Ik zat op mijn hometrainer; eens gekocht in een opwelling. Terwijl ik puffend naar mijn scherm staarde, bleef de trainster vrolijk lachen. “Keep going!”, beval ze. Dat was het moment dat ik het voor gezien hield. Ik had een echte trainer, een echte groep en een échte sportschool nodig.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Reportage 2: Online

Lees hier de tweede reportage voor Volzin over de online-wereld en (sociale) media gebruik!

Reportage 3: School

Lees hier de derde reportage voor Volzin over school en zingeving.

Reportage 4: het uitgaansleven

Lees hier de vierde reportage voor Volzin over het uitgaansleven, volgens de hoofdredacteur de beste reportage tot nu toe!

Reportage 5: (t)huis

Lees hier de vijfde en laatste reportage voor Volzin over waar wonen en thuis zijn raakt aan grotere en existentiële thema’s.

Lees ook: