7 april 2022

‘Ik heb geen Messiascomplex, maar ik wil een positief en fris geluid laten horen over geloof en kerk in deze tijd’ – interview Eva

Door Tabitha
Persoonlijk interview voor Eva, platform voor vrouwen van de Evangelische Omroep. Het interview was ook in aanloop naar het evenement ‘Kerk en ik: match made in heaven?!’
“Als kerk hoeven we ook niet bescheiden te zijn, we mogen laten zien dat we ertoe doen. Kerken kunnen bijvoorbeeld veel sneller Oekraïners opvangen dan de overheid, en ook in de coronacrisis hebben kerken veel gedaan tegen eenzaamheid. Dat wordt snel vergeten door de Arjen Lubachs in de wereld, die roepen ‘hoe minder religie, hoe beter.’”
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands
Vorige week zei iemand tegen me: ‘Als de Bijbelse figuur Job nu zou leven, zou die op menig evangelisch podium niet welkom zijn, omdat hij geen mooie antwoorden heeft op het lijden.’ Voor mij is de kerk een plek waar ook gezwegen mag worden, op een helende manier. ‘Hier is de schouder, kom maar uithuilen.’ Zonder dat er dingen gezegd moet worden als: ‘Het zal wel zo moeten zijn.’”
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: