27 april 2022

Wat vijf vrouwen uit vijf tradities ons leren over gelijkwaardig leiderschap – artikel Ideaz

Door Tabitha

Voor Ideaz, praktisch magazine over missionair kerk-zijn in wijk en wereld van MissieNederland, schreef ik een artikel over wat we van vijf verschillende vrouwen uit vijf verschillende tradities kunnen leren over gelijkwaardig leiderschap. 

Hoe kunnen Melania de Jongere (c. 383 – 439), Friederike Fliedner (1800-1842), Catharina Halkes (1920-2011), Leanne Payne (1932-2015) en Tish Warren (1979) voorbeelden zijn voor vandaag de dag?

Lees het artikel door op onderstaande afbeeldingen te klikken of via de link naar de PDF.

"Ook in de kerk willen we snel aan de slag, zijn problemen er vooral om opgelost te worden. Het is dan de uitdaging om juist bij die pijn te blijven en die te voelen. Ook dat is leiderschap; kwetsbaarheden, vragen en twijfels delen. Jouw kwetsbaarheden als leider kunnen zomaar een uitnodiging zijn aan anderen om hetzelfde te doen. De kerk als plek waar de maskers afkunnen en waar we echt gelijkwaardig zijn. Waar we samen zoeken naar wat God wil zijn en uiterlijke verschillen wegvallen. Man, vrouw, jong, oud, wit, zwart: samen voor Koning en kerk."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: