27 april 2022

‘Traditie kan de motor zijn voor vernieuwing’ – interview Trouw

Door Tabitha
Voor het project ‘Profetenstemmen’ van Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier, ging ik in gesprek met Thomas en journalist Maaike van Houten voor Trouw (27 apr ’22)
Het werd een mooi gesprek over traditie, vernieuwing en jonge generaties.
“De kerk is geen doel op zichzelf. De krampachtigheid moet eruit, we moeten zoeken naar iets nieuws, wat past bij deze tijd. De oefening met elkaar blijft, de vorm ligt niet vast. We zijn geroepen om een gemeenschap te vormen, en te leven in geloof. Ik denk dat we meer moeten aangeven wat het geloof voor ons betekent. Waarom geloof je, en waartoe dient de kerk? Dat past meer bij de jonge generatie: je gaat staan waarvoor je staat.”
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands
“De Bijbel zit vol met verhalen over mensen die vallen, en opstaan. Het christendom biedt een groter verhaal waarin je een rol kunt spelen zonder dat het allemaal ik, ik, ik is, en alles alleen maar van jezelf afhangt.”
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: