7 mei 2022

Artikel ‘Een luisterende houding’ Vereniging Pastoraal Werkers

Door Tabitha

Voor het tijdschrift van Vereniging Pastoraal Werkers Nederland, VPWinfo (nr. 1-2022) schreef ik een reflecterend artikel op de eerdere bijdragen uit het tijdschrift.

Het artikel gaat over het belang van luisteren, wat de Nederlandse priester Henri Nouwen daarover zei en over het belang van bottom-up theologie.

"Niet alleen is luisteren een oefening, het is dus volgens Henri Nouwen ook geestelijke gastvrijheid. Toch leven we in een tijd waarin luisteren niet echt populair is. Snelle statements en meningen doen het over het algemeen beter dan nuance, bedachtzaamheid en het midden. Voor velen is zelfprofilering belangrijk en de vraag “Wie ben je?” wordt al snel opgevat als “Wat doe je?” Ik zie bijvoorbeeld op LinkedIn dat mensen over elkaar heen buitelen om wel niet te laten zien hoe succesvol ze zijn. Ook ik zelf vind dat soms best lastig."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: