20 mei 2022

‘Bijbelteksten op billboards, een goed idee?’ EO Visie

Door Tabitha
De Visie, het magazine van de Evangelische Omroep (EO) belde om te vragen wat ik vind van Bijbelteksten in het publieke domein, op billboards of op sociale media. Of zijn er weinig mooie Bijbelteksten, zoals Bram van de Beek zegt?
 
Onderstaand artikel stond in de Visie van 14-20 mei 2022.
"Het zou mooi zijn als we als kerk iets tegenover alle reclames zetten waarmee je gebombardeerd wordt. De vraag is alleen: hoe pakken we dat aan? De Bijbel kent een eigen taal, en heeft ook iets heiligs. Daar wil je mensen in inwijden, en dat vraagt tijd, relatie. Veel teksten hebben bovendien context nodig, of je moet er wat langer op kauwen. Eén regel op een billboard doet dat geen recht."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: