20 mei 2022

‘Het vaak negatieve imago van het MBO is onterecht’ – reportage voor Volzin

Door Tabitha
Eén van de leukste projecten van dit moment vind ik het maken van reportages voor Volzin, magazine voor religie en samenleving.
Onder de noemer ‘Tabitha on Tour’ duik ik in de leefwereld van mijn leeftijdsgenoten. Waar komen zij graag, wat vinden ze daar en waar raakt dat aan zingeving?
In deze derde editie: school.
De leeftijdsgenoten van mijn omgeving zijn vooral te vinden op de universiteit. Studeren, toekomstplannen maken en persoonlijke ontwikkeling vinden ze belangrijk. Hoe is dat elders? Ik bezocht een omgeving die voor mij minder bekend is, het MBO.
 
In ‘Tabitha on Tour’ duikt Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen (24) in de leefwereld van (vooral) jongeren. 80 procent van de jongvolwassenen bezoekt zelden of nooit een kerk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom gaat Tabitha naar plekken waar haar generatiegenoten wél graag komen. Ze gaat met hen in gesprek, kijkt waar deze plekken raken aan zingeving en spaart zichzelf daarbij niet.
 
Volgende maand dompel ik mezelf onder in het uitgaansleven om te kijken waar dat raakt aan zingeving!
“Prestatiedruk? Nee, dat hebben wij niet zo zeer”, zegt Rens. “De ochtend voor de toets komen we er meestal achter dat we een toets hebben en dan kijken we even een uurtje van tevoren.” Spontaan begint er een discussie tussen de jongens over wanneer en hoe laat de volgende toets is. Eigenlijk heeft het wel wat verfrissends, deze studenten. In een tijd waarin het soms lijkt alsof iedereen ambitieus moet zijn, bieden deze studenten een ander perspectief. Niet iedereen hoeft gelukkig de wereld te redden.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Reportage 1: de sportschool

Lees hier de eerste reportage voor Volzin over de sportschool!

Reportage 2: online

Lees hier de tweede reportage voor de online wereld en zingeving.

Reportage 4: het uitgaansleven

Lees hier de vierde reportage voor Volzin over het uitgaansleven, volgens de hoofdredacteur de beste reportage tot nu toe!

Reportage 5: (t)huis

Lees hier de vijfde en laatste reportage voor Volzin over waar wonen en thuis zijn raakt aan grotere en existentiële thema’s.

Lees ook: