30 mei 2022

‘Van U is de toekomst’ – column in tijdschrift Petrus

Door Tabitha
In de Petrus (nr 18, juni ’22), magazine van de Protestantse Kerk, schreef ik een column in de rubriek ‘Van U is de toekomst’ over het belang van verschillende verhalen over jongeren in de kerk.
Juist die diversiteit is ook de kracht van de kerk. Die valt niet te vangen in één beeld of grafiek. Daarom is het belangrijk om steeds oog te houden voor wat er lokaal gebeurt. Al die verhalen van verschillende mensen in verschillende contexten komen gelukkig aan bod in Petrus. Ze mogen jou en mij verrassen door de veelkleurigheid van de kerk te laten zien. Dan gaan we de toekomst open tegemoet – niet met één verhaal van leegloop en ontkerkelijking, maar met verschillende verhalen.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: