11 juni 2022

You’re right here! – lezing voor IZB Dabar

Door Tabitha

Dabar is een tak van de IZB. Jaarlijks worden een paar honderd christelijke jongeren in teams naar Nederlandse campings gestuurd om daar aanwezig te zijn en hun geloof te delen. 

Ter voorbereiding op de week op de camping was er een ontmoetingsweekend en ik hield daar een lezing rond het thema ‘You’re right here’. Aan de hand van het Bijbelverhaal van de profeet Elia vertelde ik over twijfel en onzekerheid en hoe je juist door er te zijn en door te luisteren naar anderen al iets positiefs deelt. ‘You’re right here’, je bent er al, de uitdaging is om gewoon te zijn op de plek waar je bent.

Daarna gingen we in gesprek over hoe je dat dan doet, in gesprek gaan over geloof. Pas je christelijke termen aan? Gebruik je de Bijbel of niet? Mooi om de bevlogenheid bij jonge mensen te zien en over in gesprek te gaan.

Ook een lezing van mij bij uw kerk/groep/organisatie? Neem contact met mij op!

Tekening van mijn lezing door Karen Luteijn - van de Munt

Lezing: 'You're right here!'

Lees ook: