1 juli 2022

‘Wake me up’ – overdenkingen voor MOVE

Door Tabitha
MOVE (‘Met MOVE brengen we onze generatie via sociale media weer in aanraking met het christelijk geloof.’) is een mooi initiatief vanuit voornamelijk evangelische hoek en ze weten duizenden mensen te bereiken via sociale media.
 
Eén van hun initiatieven is ‘Wake Me Up’, waarbij je elke ochtend een korte overdenking in je WhatsApp krijgt. Ik ben één van degenen die een overdenking maakt, vaak aan de hand van een persoonlijke ervaring en dat verbindt ik aan een bredere (Bijbelse) gedachte. De overdenkingen tot nu toe lees je hieronder!
0
overdenkingen tot nu toe!
Ontmoeting
Sommige ontmoetingen kan je dag of week kleur geven. Heb jij ook zulke ervaringen? Luister je mee wat Tabitha ontdekte door open te staan voor dit soort ontmoetingen.
Een stille plek
Benieuwd wat Tabitha tijdens de vakantie heeft beleefd? Rust was één van de hoogtepunten tijdens haar vakantie. Wat is jouw favoriete plekje om even helemaal tot rust te komen?
Ode aan de vriendschap
Hemelvaartsdag
Wat vieren we ook alweer vandaag, op Hemelvaartsdag? Tabitha legt het je in een paar minuten uit. Met wie kan jij deze kennis delen?
Worden wie je bent
Tabitha heeft het vandaag over jezelf zijn. Het is mooi om je eigen meningen te vormen en je eigen beeld op het leven te ontwikkelen. Het kan ook heel lastig zijn en het kan je soms isoleren. Wat is het geweldig dat we onze houvast kunnen vinden bij God.
Thuis.
Tabitha spreekt vandaag over het je “thuis voelen”. Een plek hebben waar je veilig bent. Waar je gezien wordt en kunt zijn zoals je bent. Hopelijk heb jij zo’n plek. En dat geldt ook op geestelijk vlak. Heb je zo’n geestelijk thuis?
Alles eruit halen wat erin zit?
“Alles eruit halen wat erin zit”, je kan het zo maar iemand horen zeggen. Maar is dat eigenlijk wel wenselijk? Wat voor mensbeeld en welke waarden zitten daarachter?
Over pindakaas en vrijheid.
Je bent pas vrij als niets je meer tegenhoudt. Religie beperkt je juist in je vrijheid. Dat is tenminste de mening van veel mensen. Maar is het wel zo fijn, al die vrijheid en het ontbreken van grenzen? Tabitha vertelt hoe dit ging in de tijd van de Bijbel en wat wij daarvan kunnen leren.
Geen zin.
Ken je dat soort dagen? Dat je geen zin hebt en je niet wilt opstaan. Dat je de wereld wilt buiten houden. Misschien is vandaag wel zo’n dag. Tabitha vertelt over haar proces en dat de adviezen van “positief denken” haar niet hielpen.

Lees ook: