4 juli 2022

Praat met millennials! – artikel in tijdschrift Kontekstueel

Door Tabitha
Voor het tijdschrift Kontekstueel (nr. 5, jaargang 36) ‘vrolijk orthodox’, besprak ik het boek ‘Changing Shape: ‘The Faith Lives of Millenials‘, dat erg belangrijk voor mij is geweest voor mijn denken over jonge generaties en kerk.
 
Ruth Perrin raakte me met haar boek ‘Changing Shape: The Faith Lives of Millennials’ waarin ze de verhalen van een jonge gelovige generatie optekent. Haar boek staat aan de basis van mijn gedrevenheid om me in te zetten voor het thema ‘jongeren en kerk’, mijn kernthema als Jonge Theoloog des Vaderlands. Wat de boodschap is van ‘Changing Shape’ en waarom die belangrijk is, hoop ik in dit artikel duidelijk te maken.
 
Lees het artikel hieronder.
Ik werd ook verdrietig en boos toen ik las dat de meerderheid van degenen die afhaakten stilletjes van de kerk vervreemde en niemand van de gemeente hen leek te missen of een open gesprek aanging over waarom zij zich losmaakten van de gemeenschap en wat er misschien voor zou kunnen zorgen dat zij wel zouden blijven."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands
Mijn artikel maakte deel uit van het themanummer ‘Een vloeibare generatie’ over millennials en het hele nummer is de moeite waard.

Lees ook: