5 juli 2022

‘Ik leef voor het weekend, voor de feestjes’ – reportage voor Volzin

Door Tabitha
Eén van de leukste projecten van dit moment vind ik het maken van reportages voor Volzin, magazine voor religie en samenleving.
Onder de noemer ‘Tabitha on Tour’ duik ik in de leefwereld van mijn leeftijdsgenoten. Waar komen zij graag, wat vinden ze daar en waar raakt dat aan zingeving?
In deze vierde editie: het uitgaansleven.
Tabitha van Krimpen ging eind april naar Maxima(al) schuren, een 18+-festival in Leiden. In gesprek met de festivalgangers werd vaak duidelijk: feestjes maken het leven de moeite waard voor veel jongeren. Wat hiervan te vinden en wat heeft religie met feesten en uitgaan te maken?
 
In Tabitha on Tour duikt Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen (24) in de leefwereld van jongeren. 80% van de jongvolwassenen bezoekt zelden of nooit een kerk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom gaat Tabitha naar plekken waar haar generatiegenoten wél graag komen. Ze gaat met hen in gesprek, kijkt waar deze plekken raken aan zingeving en spaart zichzelf daarbij niet.
 
Volgende maand blijf ik dicht bij huis en schrijf ik over het belang van thuis zijn en de existentiële laag daarvan.
Ik vind het een treffende uitspraak. Leven voor de feestjes, voor het positieve en het losgaan. Het gewone en de alledaagse werkweek worden snel vergeten om je over te kunnen geven aan waar het echt om draait: feesten en losgaan met vrienden.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Reportage 1: De sportschool

Lees hier de eerste reportage voor Volzin over de sportschool!

Reportage 2: online

Lees hier de tweede reportage voor de online wereld en zingeving.

Reportage 3: school

Lees hier de derde reportage voor Volzin over school en zingeving.

Reportage 5: (t)huis

Lees hier de vijfde en laatste reportage voor Volzin over waar wonen en thuis zijn raakt aan grotere en existentiële thema’s.

Lees ook: