20 juli 2022

‘Het is trendy om een nomadenbestaan te leiden’

Door Tabitha
Eén van de leukste projecten van dit moment vind ik het maken van reportages voor Volzin, magazine voor religie en samenleving.
Onder de noemer ‘Tabitha on Tour’ duik ik in de leefwereld van mijn leeftijdsgenoten. Waar komen zij graag, wat vinden ze daar en waar raakt dat aan zingeving?
In deze vijfde en laatste editie: (t)huis.
Het belang van een (t)huis kan niet onderschat worden. Wonen staat echter onder druk. Waarom gaan vooral jonge mensen de straat op bij woonprotesten? Waar raakt wonen en thuis zijn aan grotere en existentiële vragen? Tabitha gaat op onderzoek uit.

In Tabitha on Tour duikt Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen (24) in de leefwereld van jongeren. 80% van de jongvolwassenen bezoekt zelden of nooit een kerk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom gaat Tabitha naar plekken waar haar generatiegenoten wél graag komen. Ze gaat met hen in gesprek, kijkt waar deze plekken raken aan zingeving en spaart zichzelf daarbij niet.
"Je ergens thuis voelen heeft te maken met acceptatie, veiligheid en jezelf durven uiten, denk ik. Thuis zijn raakt ook aan stabiliteit en ergens geworteld zijn. Iets wat best moeilijk is in deze tijd. Marije: “Onze generatie vindt het heel lastig om zich ergens aan toe te wijden en er zijn zoveel opties dat je snel een beetje rondrent. Ik merk dat ik behoefte heb aan een ankerpunt.”"
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Reportage 1: De sportschool

Lees hier de eerste reportage voor Volzin over de sportschool!

Reportage 2: online

Lees hier de tweede reportage voor de online wereld en zingeving.

Reportage 3: school

Lees hier de derde reportage voor Volzin over school en zingeving.

Reportage 4: het uitgaansleven

Lees hier de vierde reportage voor Volzin over het uitgaansleven, volgens de hoofdredacteur de beste reportage tot nu toe!

Lees ook: