16 augustus 2022

Podcasthost ‘De theologie podcast’ uitgeverij KokBoekencentrum!

Door Tabitha
Sinds april ’22 ben ik samen met Tom Mikkers host van De Theologie Podcast van Uitgeverij KokBoekencentrum! Net als het duo Elsbeth Gruteke en Mark de Jager presenteren Tom en ik de podcast en ontvangen we elke maand een toonaangevende theoloog aan tafel. Actueel, diepgaand en ontspannend, voeren we het gesprek.
Roel Bosch was lid van de redactie van Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk dat in 2013 verscheen. Deze maand verschijnt er een nieuwe bundeling met zo’n 100 nieuwe varianten bij de 150 Psalmen onder de titel ‘Psalmen anders’ als aanvulling op het Liedboek. Elsbeth en Mark gaan met Roel in gesprek over het Liedboek, de ‘nieuwe’ Psalmen en over liturgie.

Geen mens ontkomt aan de loop van de kerkgeschiedenis. Welke rol heeft het christendom in onze geschiedenis gespeeld? Hoe heeft het godsbeeld zich in de loop van de tijd ontwikkeld in de Lage Landen? Wat heeft het begrip van onze kerkgeschiedenis te bieden aan een samenleving waar het soms goed gaat en waar het soms niet goed gaat? En hoe zal het christendom zich in de toekomst ontwikkelen? Tom en Tabitha gaan in gesprek met Gert van Klinken, universitair docent Kerkgeschiedenis.

 

In deze aflevering van De theologie podcast gaan Tom Mikkers en Tabitha van Krimpen in gesprek met Rikko Voorberg en Bram Kalkman over radicale theologie. Wat is radicale theologie en waarom zou je onzekerheid als uitgangspunt moeten nemen?

In deze aflevering van De theologie podcast gaan Tom Mikkers en Tabitha van Krimpen in gesprek met Kees van Ekris over hoe je in de preek de brug legt tussen de wereld van de Bijbel en de ervaringen van de hedendaagse hoorder.

Luister de aflevering hier via Spotify.

Lees ook: