9 september 2022

Opinie ND: ‘Aan zachte woorden geen gebrek bij de Wereldraad. Maar bracht Jezus de vrede of het zwaard?’

Door Tabitha

Meer dan een week heb ik doorgebracht bij de bijeenkomst van de Wereldraad van Kerken in Karlsruhe, Duitsland. Met meer dan 4000 christenen uit de hele wereld kwamen we samen en dat was een bijzondere ervaring.

Toch ben ik ook kritisch.

Klinken er op de bijeenkomst niet té zachte woorden van vrede, liefde en verzoening? Hebben we niet ook een te zacht beeld van Jezus? Wat betekent het als Jezus zegt dat hij geen vrede, maar het zwaard komt brengen? (Matt. 10:34)

Het opinieartikel verscheen op 9 sept ’22 in het Nederlands Dagblad. Ook is het te lezen als bijbelblog op debijbel.nl.

"Laten we van het christendom niet een doekje voor het bloeden maken. Maar al te vaak zijn liefde, verzoening en eenheid ver te zoeken, binnen en buiten de kerk. Laten we dat niet wegstoppen, maar de verschillen zien en bespreekbaar maken. Jezus was geen zachtaardige allemansvriend, maar iemand die ons telkens weer wakker schudt en een weg wijst die we eigenlijk liever niet gaan."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: