23 september 2022

‘Hoe lees je de Bijbel?’ – Goed, Beter, Best podcast over wonderen

Door Tabitha

Het was mooi om te gast te zijn bij de Goed, Beter, Best Podcast van MOVE Community. Ik ben op verschillende manieren betrokken bij MOVE en doen mooie en vernieuwende dingen rond jonge mensen en geloof.
In de podcast gingen we in gesprek over wonderen. Hoe lees je de Bijbel? Wat maakt dat uit? Hoe neem je zowel wetenschap als de Bijbel serieus? Het werd een mooi en boeiend gesprek!

Wonderen uit de Bijbel. Hoe letterlijk neem je ze? Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands, schuift vandaag aan om iets te delen over hoe je de Bijbel op een goede manier leest. Ze vertelt over haar geloofsreis, met alle kritische vragen van dien. Want is de aarde geschapen in zes dagen? Mag je verhalen uit de Bijbel in twijfel trekken of moet je het boek van kaft tot kaft geloven? En hoe ga je om met de clash tussen wetenschap en geloof? Nou, wat serieuzere, theologische kost in een toegankelijk jasje. Luister snel mee!

Opgenomen in mei ’22.

Lees ook: