10 oktober 2022

Samen Jong: kernwaarden van een kerk met alle generaties’ – 1e exemplaar en podcast

Door Tabitha

De boekpresentatie

De boekpresentatie van ‘Samen Jong: kernwaarden van een kerk met alle generaties’, geschreven door Sabine van der Heijden, Vincenza la Porta, Jan Wolsheimer en Martine Versteeg vond plaats op 18 juni ’22. Het boek gaat over jonge generaties en wat ervoor nodig is om een kerk te zijn van alle generaties. Ook verschillende jeugdwerkers komen aan het woord.
 
Ik mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen van Arjen van Trigt, uitgever bij KokBoekencentrum, en ook een aanbeveling schrijven op de achterkant van het boek.

De podcast

Vincenza la Porta, directeur van de Protestantse Kerk Amsterdam en één van de auteurs, was te gast in De theologie podcast, die ik mede presenteer. Het werd een mooi gesprek over geloof, kerk en wat ervoor nodig is om kerk te zijn met alle generaties.
 
Wat trekt jonge mensen aan in een geloofsgemeenschap? En hoe kun je kerk-zijn met álle generaties? De zes kernwaarden van een kerk met de volgende generaties gaan niet alleen over het jeugdwerk van de kerk, zij hebben betrekking op de hele gemeenschap. Tom en Tabitha gaan in gesprek met Vincenza La Porta over de kernwaarden van een kerk met alle generaties.
 

Foto's

Lees ook: