8 november 2022

Liefde onder druk – overdenking event MOVE

Door Tabitha
Jongerenplatform MOVE organiseerde een mooi event ‘Love Under Pressure’, op vrijdagavond 4 nov in Utrecht.
 
“Ga mee op reis tijdens een uniek event. Centraal staat de liefde. Want die staat onder druk. Wat als je ongewenst single bent, of juist gaat scheiden? En wat als je teleurgesteld bent in je ouders, de kerk of je eigen lichaam?

Tijdens Love Under Pressure stellen we echte, rauwe vragen. We gaan door muziek, gebed, stilte en gesprek op zoek naar antwoorden. We kijken naar Jezus omdat we hopen en geloven dat Hij onder druk liefde blijkt te zijn.”

Tijdens de avond hield ik een overdenking waarin ik nadacht over hoe je zicht krijgt op de liefde wanneer ze onder druk staat.

Bekijk de opname van de overdenking hieronder en/of lees de tekst.

Met veel dank aan Henk Jan van Maanen, Tim Thijs Ketting en Godwin Arhin!

Liefde is niet iets maakbaars, wat ontstaat als je maar hard genoeg je best doet. Liefde is een geschenk wat je de ander kunt geven. Daarbij zijn er geen garanties dat je diezelfde mate van liefde ook terugkrijgt. Het krachtige van de liefde is juist dat ze een risico is, een sprong in het diepe. Het is een weg die ons geen zekerheid biedt over de eindbestemming.
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: