12 november 2022

Afscheidsspeech als Jonge Theoloog des Vaderlands

Door Tabitha
Tijdens de Nacht van de Theologie, op 11 nov ’22 bij de EO in Hilversum, nam ik afscheid als Jonge Theoloog des Vaderlands.
In mijn afscheidsspeech keek ik terug of en deelde ik met humor mijn ervaringen van het afgelopen jaar. Het was een mooi moment en goed om zo te kunnen markeren.
 
Er komt voor nu helaas geen nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands die mij opvolgt, maar wel ga ik met een groepje nadenken over hoe het proces van de verkiezing anders kan en wat het profiel van de volgende Jonge Theoloog zou moeten zijn.
 
Bekijk de opname van mijn speech hieronder, gefilmd door mijn broer, en ook kan je de tekst lezen.
"Na vandaag houdt het niet op. Er is genoeg te doen op het grensvlak van theologie en samenleving. De theologie ligt op straat en ik hoop dat we dat als theologen ook steeds meer gaan zien. We hebben mensen nodig met gevoel voor wat er speelt in de samenleving, met scherpe cultuuranalyses, een volle theologische rugzak en de vaardigheden om goed te communiceren en met media om te gaan. Die kennis en vaardigheden komen niet uit de lucht vallen en ook de opleidingen mogen daar wat mij betreft meer aandacht aan besteden."
Tabitha van Krimpen
Jonge Theoloog des Vaderlands

Lees ook: