Creatieve projecten

Naaien. Verven. Fröbelen.

Van jongs af aan hou ik me hobbymatig en met veel plezier bezig met verschillende creatieve projecten.
Hieronder krijgt u een impressie van mijn laatste creaties.

img_20180707_130218-kopie
De aankoop van mijn eerste eigen naaimachine, juli 2018

Galerij van creatieve projecten

Creatieve projecten met beschrijving

Warme winter wanten

Januari 2021

Tijdens de wintermaanden heb ik aan mijn wanten een ringetje gemaakt en een touwtje door mijn jas wat je aan de wanten vast kunt maken. Zo hoef ik mijn wanten nooit te verliezen! ❄️🧤

Boekentas gekregen

Januari 2021

Als verlaat Sinterklaascadeau kreeg ik een prachtige tas met boekenprint erop. Deze heeft iemand in Engeland zelf gemaakt. Wie weet kan ik het zelf ook eens proberen te maken 😉

Kussens gemaakt

Twee kussenhoezen van 40 x 40 cm genaaid. Met rits zodat de stof gewassen kan worden. Dec 2020.

Badpak genaaid

Augustus 2020

Met speciale badpakstof, badpakvoering, elastiek en cups uit een bh heb ik voor het eerst zelf een badpak gemaakt. In coronatijd en tijdens het schrijven van mijn scriptie was dit een leuk project en ik ben blij met het resultaat!
(stof van The Sewing Loft en Lijfgoed)

Tas gepimpt met band en naam

Tas die ik gekregen had gepimpt met gehaakt band en mijn naam erop door de letters te printen op transferpapier, op stof te strijken en de stof met de hand op de tas te zetten. Juni 2020.

Tas versierd met nagellak

Saaie zwarte tas gepimpt door nagellak te splashen💦 Mei 2020.

Diamond Painting!

Deze diamond painting van 30 x 40 cm bestaat uit 20.000 steentjes. Ze zijn er allemaal met de hand opgezet en ik ben er ongeveer een jaar mee bezig geweest. Oktober 2019.

Voor
Na

Sleutelhangers van Krimpie Dinkie

Januari 2021

Krimpie Dinkie is speciaal papier wat in de oven 3x kleiner en 9x dikker wordt. Ik kocht het papier met de huisjes erop, knipte het uit, kleurde het in met watervaste stift, maakte met een perforator een gaatje erin en bakte het 2 min in de oven. Ringetje er doorheen en klaar zijn de sleutelhangers!

Mondkapjes genaaid

Januari 2021

Met behulp van paneelstof heb ik mondkapjes genaaid. Het mond is speciaal (medisch) elastiek dat zacht is niet snijdt bij je oren. De mondkapjes zijn dubbelzijdig en kunnen gewassen worden op 60°C.

Jurk voor uitreiking bedrijfskunde

November 2020

Voor de diploma-uitreiking van bedrijfskunde heb ik samen met mijn moeder deze jurk gemaakt.
De stof kocht ik een tijd geleden op de markt in Nijmegen. Het stukje stof dat ertussen gezet is, komt van een galajurk die ik een paar jaar geleden maakte (zie foto). 
Het patroon is van Knipmode en vind je hier.

Slinger geboorte Liva

Geboorte slinger gemaakt van verschillende soorten papier in de kleuren van de babykamer. De letters in PowerPoint gemaakt, geprint en vervolgens overgetrokken op het goede papier en uitgeknipt. Juni 2020.

Klok van de kringloop nieuw leven gegeven

Ik heb een klok van Disney Planes voor een paar euro bij de kringloop winkel gekocht. Deze vervolgens uit elkaar gehaald, een nieuwe wijzerplaat gemaakt door de cijfers op papier te sjabloneren, een nieuw uurwerk erin gezet en nu kan deze klok weer jaren mee! Mei 2020.

Onderzetters geschilderd

Oude onderzetters heb ik eerst wit geverfd en vervolgens met verschillende kleuren en sjablonen opnieuw geschilder. Om te zorgen dat de onderzetters mooi blijven heb ik ze geplastificeerd met plakplastic. Mei 2020.

Blouse genaaid 👔

Blouse gemaakt van stof met stropdassenprint uit Parijs. Het patroon heb ik zelf aangepast zodat er een hartvormige halslijn zou ontstaan. September 2019.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief

* vereist
DSC_4528 - kopie - kopie