Wat ik doe

In NPO 3 programma 'Waarom werken vrouwen niet?', dec 2020

Tabie Theologiseert

Sinds oktober 2020 ben ik ZZP’er onder de naam ‘Tabie Theologiseert’. Telkens ben ik op zoek naar de verbinding tussen theologie, bedrijfskunde en de maatschappij. Wat hebben oude religieuze bronnen nog te zeggen voor vandaag? Welke tendensen in de huidige samenleving bevorderen of belemmeren de behoefte van veel mensen aan zingeving en een betekenisvol leven? Hoe kunnen, met name jonge mensen, zich op een goede manier verhouden tot alle eisen die aan hen gesteld worden? Wat is de rol van zowel vrouwen als mannen in de samenleving?

 

Niet alleen nadenken over deze vragen, maar ook me actief inzetten voor deze thematiek, houdt mij bezig. Met mijn werk voor De Thomas, een kerk op de Zuidas, mijn schrijven voor Holy Hub, een platform voor jonge stedelingen en zingeving, wil ik een positieve bijdrage leveren op het snijvlak kerk en maatschappij. Ook op de universiteit voel ik me thuis en geef ik graag iets terug. Als lid van de ledenraad van de VUvereniging en als ondersteuner van de opleidingscommissie van de Protestantse Theologische Universiteit wil ik mij inzetten voor een beter onderwijs- en onderzoeksklimaat.

Naast deze activiteiten is er nog veel meer mogelijk, zoals schrijven, spreken en meedenken met uw organisatie. Schroom niet om contact met mij op te nemen.

 

Hieronder krijgt u een impressie van mijn actuele activiteiten.

Exclusief interview met Rob Bell @Holy Hub

Exclusief interview met theoloog, denker en creatieveling Rob Bell over zijn nieuwste boek ‘Everything is Spiritual’, over materialisme, spiritualiteit, kwantumfysica en nog veel meer.

Scriptie: predikanten en leiderschap

Voor mijn masterscriptie deed ik onderzoek naar predikanten als leiders en welke spanningen zij ervaren in hun werk. Dit leverde interessante inzichten op.

Aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief

* vereist
DSC_4528 - kopie - kopie