De Thomaskerk (2020 – heden )

Sinds oktober 2020 werk ik op ZZP-basis 8 uur per week voor De Thomaskerk.

De Thomas is een huis om op verhaal te komen op de Zuidas.

Mijn werkzaamheden voor de Thomas bevinden zich op het gebied van communicatie en programmering. Samen met collega Paula ben ik verantwoordelijk voor de professionalisering van de communicatie en de programmering.

De Thomas is een unieke kerk met een bijzondere architectuur.

Zuidas.nl maakte er een prachtige rapportage over.

Foto door Marcel Steinbach, dec 2020

Communicatie

Voor de communicatie is duidelijkheid, consistentie en De Thomas neerzetten als merk belangrijk. Daarvoor hou ik o.a. de website bij, werk de communicatiestrategie uit, zorg voor online aanwezigheid via diverse sociale mediaplatforms en maak en verstuur nieuwsbrieven.

Programmering

De programmering van De Thomas richt zicht op verdieping, reflectie en spiritualiteit waarin de Bijbelse verhalen centraal staan. Daarnaast is de Thomas de enige kerk met een eigen theater en hebben cultuur, muziek en verdieping een belangrijke plek.

De Thomas is voor iedereen in Amsterdam Zuid en op de Zuidas die een plek zoekt voor bezinning.

Met o.a. het maandelijkse ThomasBoek en ThomasFilm brengen we moderne literatuur en film in verbinding met bijbelse en actuele maatschappelijke verhalen. Van concept tot uitvoering ben ik hierbij betrokken. Voor ThomasBoek ga ik met predikant Evert Jan de Wijer in gesprek over het betreffende boek en wordt de opname hiervan online geplaatst.

Daarnaast volgen we het kerkelijk jaar en hebben we een campagne in het kader van Advent en ook Pasen opgezet.


Ook werken we aan ThomasTour, een audiotour die geïnteresseerden informeert over de bijzonder architectuur en symboliek van het gebouw. 

Berichten over De Thomas:

40-dagentijd @DeThomas

In de veertig dagen in aanloop naar Pasen hebben we bij De Thomas een (online) campagne opgezet ’40 dagen aan de grenzen van het kunnen.’ Drie keer per week bood De Thomas inspiratie en bezinning.

Adventskalender @DeThomas

Voor Advent hebben we voor De Thomas, een kerk aan de rand van de Zuidas, een Adventskalender gemaakt rond het thema ‘Verlangen in tijden van Corona.’ In deze kersttijd, die anders is dan andere jaren, verlangen…

Kaarsjesavond voor Allerzielen @DeThomas

Sinds begin oktober 2020 werk ik voor De Thomas, een kerk aan de rand van de Zuidas. Dit opzich is al bijzonder, maar ook de architectuur van het gebouw is uniek en er is ook…

Aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief

* vereist
img_9901