Wie ik ben

Geïnteresseerd in wat me bezighoudt of sparren over een idee?
Neem gerust contact met mij op!

Hoofddorp, NL

Tabitha van Krimpen

Ik ben maatschappelijk betrokken en vind het belangrijk om me te verdiepen, uit te spreken en bij te dragen aan verschillende maatschappelijke thema’s. Hierbij verbind ik telkens mijn kennis en kunde van bedrijfskunde en theologie aan actuele thema’s en maatschappelijke onderwerpen, zoals de wooncrisis, eenzaamheid, duurzaamheid en polarisatie.

Het thema studentenwelzijn houdt me veel bezig (en gerelateerde thema’s zoals stress, burn-outs, en identiteit- en zingevingsvragen), maar ook de rol van vrouwen in de samenleving en de invloed van de digitalisering en sociale media op ons samen-leven. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, lees ik veel en volg ik graag lezingen en debatten.

Momenteel zit ik in het eerste jaar van de 3-jarige master aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam. Hiervoor heb ik een master bedrijfskunde (Leadership & Change Management) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam behaald. Daarnaast volgde ik de premaster theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Voordat ik naar Amsterdam kwam heb ik zowel bedrijfskunde (BSc) als theologie (BA, Cum Laude) gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Tijdens mijn studie heb ik aan de Radboud Honours Academy een project gedaan over stress, burn-outs en de zogenaamde ‘prestatiemaatschappij‘. In het kader daarvan heb ik verschillende lezingen gegeven en ben ik hier in de media mee verschenen. Daarnaast heb ik als student-assistent verschillende evenementen georganiseerd, was ik junior docent ‘Inleiding in de Bedrijfskunde’ en heb ik verschillende hoogleraren ondersteund bij hun onderzoek. Ook heb ik in verschillende commissies op de universiteit bestuurlijke ervaring opgedaan en ben ik penningmeester geweest van de studievereniging.

In de zomer van 2020 was ik junior redacteur bij de Evangelische omroep voor de de Radio 1 programma’s Dit is de Dag en Langs de Lijn en Omstreken. In juli 2020 was ik ook zelf te gast in Dit is de Zondag om in gesprek te gaan over rouw en verlies.

Sinds oktober 2020 ben ik ZZP’er onder de naam ‘Tabie Theologiseert’. Dit heb ik gedaan om op ZZP-basis een dag per week te werken voor de Thomaskerk, een huis om op verhaal te komen op de Zuidas. Inmiddels doe ik ook losse klussen op ZZP-basis ernaast.

Ook schrijf ik voor Holy Hub, een online platform en open community ‘tussen trends, taboes én de tien geboden’. Het is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en richt zich op zingeving en inspiratie voor millennials.

Tabitha van Krimpen (1998) groeide op in Woudenberg, in het midden van het land, op de Biblebelt. Ze is de jongste van drie kinderen in een hervormd protestants gezin. Na de basisschool ging ze naar de het Ichthus College Veenendaal en behaalde daar haar VWO-diploma (Economie & Maatschappij).

Op 31 dec ’19 overleed haar vader, Marinus van Krimpen, plotseling aan de gevolgen van een vleesetende bacterie.

Interesses

Stress en burn-outs

Millennials

Maatschappij

Theologie

Identiteit

Jonge generatie in de kerk

Bedrijfskunde

Zingeving

Digitalisering

Aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief

* vereist
DSC_4528 - kopie