Wie ik ben

Geïnteresseerd in wat me bezighoudt of sparren over een idee?

Ik ben beschikbaar voor lezingen, als dagvoorzitter, voor interviews of andere mediaoptredens
Neem gerust contact met mij op!

Utrecht, NL

Tabitha van Krimpen

Waar ik echt enthousiast van wordt is het verbinden van mijn kennis van bedrijfskunde en theologie met maatschappelijke thema’s! Of het nu gaat om de invloed en toekomst van digitalisering, om eenzaamheid of de wooncrisis, dit zijn voor mij essentiële thema’s.

Met een praktische, proactieve en toekomstgerichte insteek vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond én met een gedegen, kritische en doortastende insteek vanuit mijn theologische achtergrond, voel ik mij in veel verschillende contexten thuis. Ik kan meedenken over de toekomst en het belang van jonge generaties voor kerkelijke organisaties, maar net zo goed meedenken over vraagstukken rond identiteit en ‘purpose‘ voor (commerciële) organisaties.

Professionaliteit, maar ook enthousiasme en creativiteit zijn woorden die bij mij passen.

Studeren is voor mij nooit ‘moeten’ geweest, maar doe ik met veel plezier. Een leven lang leren, dat is wat mij betreft het ideaal!

Vanaf het begin heb ik de studies bedrijfskunde en theologie gecombineerd en naast elkaar gedaan. Momenteel volg ik de 3-jarige master theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam. Hiervoor heb ik een master bedrijfskunde (Leadership & Change Management, 8,2 gemiddeld) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam behaald.  Voordat ik naar Amsterdam kwam heb ik zowel bedrijfskunde (BSc) als theologie (BA, Cum Laude) gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Tijdens mijn studie heb ik aan de Radboud Honours Academy een project gedaan over stress, burn-outs en de zogenaamde ‘prestatiemaatschappij‘. In het kader daarvan heb ik verschillende lezingen gegeven en ben ik hiermee in de media verschenen. Daarnaast heb ik als student-assistent verschillende evenementen georganiseerd, was ik junior docent ‘Inleiding in de Bedrijfskunde’ en heb ik verschillende hoogleraren ondersteund bij hun onderzoek. Ook heb ik in verschillende commissies op de universiteit bestuurlijke ervaring opgedaan en ben ik penningmeester geweest van de studievereniging.

In de zomer van 2020 was ik junior redacteur bij de Evangelische omroep voor de de Radio 1 programma’s Dit is de Dag en Langs de Lijn en Omstreken. In juli 2020 was ik ook zelf te gast in Dit is de Zondag om in gesprek te gaan over rouw en verlies.

Sinds oktober 2020 ben ik ZZP’er onder de naam ‘Tabie Theologiseert’. Dit heb ik gedaan om op ZZP-basis een dag per week te werken voor de Thomaskerk, een huis om op verhaal te komen op de Zuidas. Inmiddels werk ik daar niet meer.

Ook schrijf ik voor Holy Hub, een online platform en open community ‘tussen trends, taboes én de tien geboden’. Het is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam en richt zich op zingeving en inspiratie voor millennials.

Eigenlijk is mijn jaar als Jonge Theoloog des Vaderlands één grote achtbaan aan werk- en leerervaringen geweest waar ik enorm veel van geleerd heb.

Tabitha van Krimpen (1998) groeide op in Woudenberg, in het midden van het land, op de Biblebelt. Ze is de jongste van drie kinderen in een hervormd protestants gezin. Na de basisschool ging ze naar de het Ichthus College Veenendaal en behaalde daar haar VWO-diploma (Economie & Maatschappij).

Interesses

Stress en burn-outs

Millennials

Invloed van organisatiestructuren

Theologie

Identiteit

Jonge generaties
in de kerk

Bedrijfskunde

Zingeving

Digitalisering